INFORMÁCIÓ

LEVESSZÜK A TERHET A VÁLLÁRÓL!

Közeleg a gumiabroncs vásárlás ideje, és mivel mindenki szeretne biztonságosan közlekedni, költséghatékonyan vásárolni, beszerzésük napokig tartó fejtörést okoz. A választék azonban hatalmas és így felmerül a kérdés: melyik lenne a legjobb? Egyáltalán, mi alapján választhatunk, tehetünk rendet az óriási kínálatban?
Az egyik éppúgy megfelelőnek tűnik, mint a másik, ugyanakkor mindkettőnek van valami hátránya is. A webáruházakban történő vásárlás nem feltétlenül olcsóbb, hiszen a másodlagos költségek (szállítás,csomagolás) beépülhetnek az árba. A nem megfelelően teljesített rendelés, a gumiabroncsokkal kapcsolatban felmerült minőségi hiányosságok az átvételkor nem mindig derülnek ki. Miért kellene a vásárlónak szakértőnek lennie a gumiabroncsok területén?
A fenti indokok alapján nem kívánunk webáruházat üzemeltetni és honlapunkon felsorolni az összes gumiabroncs márkát és mintázatot, mivel ilyen oldalból rengeteg van. Szervizünk mindig a minőségi szolgáltatásra helyezte a hangsúlyt és továbbiakban is ezt a gyakorlatot szeretnénk folytatni. 

A SZERVIZÜNKBEN TÖRTÉNŐ GUMIABRONCS VÁSÁRLÁS ELŐNYEI:

 • Kizárólag megbízható minőségű gumiabroncsokat, keréktárcsákat forgalmazunk.
 • Felkészültségünk garantálja, hogy az általunk kínált gumiabroncsok megfelelnek és tökéletesen illeszkednek gépjárművéhez.
 • Forgalmazott abroncsaink garantált minőségűek és a legszigorúbb biztonsági előírásoknak is megfelel.
 • Mindent egy helyen! Nincs rossz termékválasztás, várakozás a kiszállításra, rakosgatás. A vásárolt gumiabroncsot, keréktárcsát tapasztalt szakembereink, modern szervizberendezésekkel szerelik fel.
 • A gépjárművéhez alkalmas gumiabroncsokról érdeklődjön munkatársainknál és biztos lehet benne, hogy megtaláljuk azt optimális megoldást.


HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ GUMIABRONCSOT?
A gumiabroncsok alapvető biztonsági berendezések. Tulajdonképpen a gumiabroncsok képezik az egyetlen kapcsolatot a gépjármű és az út között, ezért elengedhetelen, hogy a mindig megfelelő állapotban legyenek. A gumiabroncsok mérete, sebességindexe és terhelési mutatója a jármű gyártója és a gumiabroncs előállítója által úgy kerülnek meghatározásra, hogy tökéletes biztonságot és kényelmet nyújtsanak. A sebességindex nem csak a gumiabroncs legnagyobb megengedett sebességét jelöli, hanem az igénybevétellel szembeni ellenálló képességét is, ami a legelőnyösebb kompromisszumot jelenti a teljesítmény-menettulajdonságok-sebesség tekintetében.
Gépjárművére soha ne vásároljon a gyártó által engedélyezettnél alacsonyabb sebességindexű vagy terhelési indexű gumiabroncsot! Ez nemcsak veszélyes, de a törvény is tiltja, ráadásul rontja gépjárműve úttartását is.
MI OKOZZA A GUMIABRONCSOK ELHASZNÁLÓDÁSÁT?
1. AZ IGÉNYBEVÉTEL

 • A hosszantartó igénybevétel és a külső körülmények (sebesség, utak állapota, nagy meleg stb.) hatására a gumiabroncsok futófelülete fokozatosan elkopik.

2. A NEM MEGFELELŐ GUMIABRONCSNYOMÁS

 • A túl magas vagy túl alacsony gumiabroncsnyomás visszafordíthatatlan következményekkel járhat, és a gumiabroncs idő előtti elhasználódásához, defektjéhez vezethet.

JAVASLATUNK:

 • Ellenőrizze rendszeresen, és minden hosszú út előtt a gumiabroncsok nyomását! Ne feledkezzen meg a pótkerékről sem!

3. A KIEGYENSÚLYOZATLANSÁG

 • A megfelelő kiegyensúlyozással elkerülhető a kerekek és a gumiabroncsok vibrációja. A kiegyensúlyozás elmulasztása csökkenti a vezetési kényelmet és a gumiabroncsok idő előtti elhasználódásához vezethet.

4. A FUTÓMŰVEK NEM MEGFELELŐ GEOMETRIÁJA

 • A futómű beállításának elhanyagolása az abroncsok idő előtti kopását eredményezi, továbbá rendkívül negatívan befolyásolhatja a gépjármű úttartását, üzemanyagfogyasztását és a gumiabroncs szerkezetének megrongálódásához vezethet.

5. EGY HIBÁS SZELEP

 • A szelep egy igen fontos alkatrész, amely biztosítja a gumiabroncs tömítettségét és megfelelő élettartamát. A centrifugális erő hatására a szelep megrongálódhat.

A GUMIABRONCS ELHASZNÁLÓDÁSÁRA UTALÓ JELEK:

1. A FUTÓFELÜLET KOPÁSA

 • A felületi elváltozások, a repedések, a rendellenes kopás, mind egy-egy ok a gumiabroncsok azonnali cseréjére. A törvény által megszabott legkisebb futófelületi mintaárokmélység 1,6 mm (a kopásjelző magassága). Ezt a biztonsági előírást feltétlenül be kell tartani. Egy új gumiabroncs esetében vizes úton teljes mértékben megvalósul a vízelvezetés. Amennyiben a futófelületi minta árokmélysége megközelíti az 1,6 mm-t, a vízelvezetés már nem megfelelő, megnő az aquaplaning (vízen csúszás) veszélye és nagyobb lesz a féktávolság.

2. A GUMIABRONCS OLDALFALÁNAK ELVÁLTOZÁSA

 • A bevágások, repedések, a kisebb ütközésekből (kátyúk,járdaszegélyek stb.) származó sérülések, a súrlódás okozta kopás és minden egyéb rendellenes elváltozás jelentősen hozzájárul a gumiabroncsok elhasználódásához. A gumiabroncs oldalfalának sérülései nem javíthatók.

3. ROSSZ ÚTTARTÁS

 • Az erős rázkódások, a balra vagy jobbra húzás a kerékgeometria nem megfelelő beállítására vagy a kiegyensúlyozatlanságra utaló jelek.

JAVASLATUNK:

 • Cserélje le a gumiabroncsokat, amint azok az elhasználódás jelét mutatják! A közhiedelemmel ellentétben a gumiabroncsok felcserélése nem hosszabbítja meg az abroncsok élettartamát, ráadásul jelentős mértékben veszélyezteti az Ön és utasai biztonságát.


TILOS FELSZERELNI:

 • A többitől eltérő felépítésű gumiabroncsokat, kivéve, ha ideiglenes használatra szánt pótkerékről van szó.
 • Egy tengelyre különböző típusú gumiabroncsokat, akár szimpla, akár dupla kerékről legyen szó.
 • Az eredeti gumiabroncsokénál alacsonyabb sebességindexű vagy terhelési indexű gumiabroncsokat.

JAVASLATUNK:

 • Rendszeresen ellenőrizze a gumiabroncsok nyomását! A természetes légáteresztésből vagy a hőmérsékletingadozásokból adódó enyhe nyomáscsökkenés normális jelenség.
 • A gumiabroncsok nyomását mindig hideg állapotban ellenőrizze!
 • Ellenőrizze, hogy a minden szelepnek megvan-e a sapkája, hiszen a szelepsapka nagyban hozzájárul a gumiabroncsok megfelelő tömítettségének biztosításához!
 • Minden abroncscsere alkalmával cseréltesse le a szelepeket is. Így biztonságosabb.
 • Ha egyszerre csak két darab gumiabroncsot cserél le, az új abroncsokat mindig hátulra szereltesse fel! Ezzel a kanyarokban jobb úttartást, valamint stabilabb fékhatást érhet el.
 • Télen szereltesse fel gépjárművének mind a négy kerekét téli gumival! A téli gumiabroncsokkal a gépjármű menetdinamikája kevésbé változik, csökken a féktávolság, a gépjármű pedig könnyebben irányítható.
 • Rendszeresen ellenőriztesse gépjárműve lengéscsillapítóit! A gumiabroncsok a lengéscsillapítók elhasználódása következtében ugyanis jobban kopnak.